topbar

29 MAYIS ANKARA BEYAZ MİTİNG

Çoklu krizlerin yaşandığı bu dönemde sağlıkta yaşanan kriz de günden güne derinleşmektedir. Pandemide bilimden uzak yaklaşımlar, sağlık hizmetlerinin ertelenmesi ve sağlıksızlık üreten bu sağlık sistemi bugün toplumun sağlığa erişiminde çok ciddi sorunlar yaratmaktadır. Evlerde oluşan sanal kuyruklar, aylarca sonrasına alınabilen randevular, gittikçe artan kalemlerle cepten ödemeler, kamusal sağlık hizmetlerini tüketen düzenlemeler ile özel hastanelere teşvik, sağlıkta eşitsizlik tüm topluma “artık yeter” dedirtmiştir.

Uzun süredir sağlıkta yürüttüğümüz mücadeleye rağmen sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşam koşullarının düzeltilmesi taleplerimiz göz ardı edilmeye devam edilmektedir. Emeğimizin alın terimizin karşılığı olan ücreti almayı, demokratik olmayan uygulamaların kaldırılması ve hala devam eden  sağlık çalışanlarını yok sayan anlayışa karşı tüm "Sağlık Emek ve Meslek Örgütleri" olarak eylemlerimizi devam ettireceğiz.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Dişhekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (Tüm Rad-Der), Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUDER), Tarım Orman Çevre ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası (BDS) tarafından 29 Mayıs 2022  Pazar günü Ankara'da  “Emek Bizim Söz Bizim, Sağlık Hepimizin Mitingi” düzenlenecektir.

29 Mayıs’ta tüm sağlık emek-meslek örgütleri olarak el ele, omuz omuza, tüm yurttaşlarımızla birlikte Türkiye’nin dört bir yanından gelerek Ankara’yı; kendi rengimize, beyaza boyayacağız ve taleplerimizi en güçlü şekilde dile getireceğiz.

 

Arama
Etkinlikler Tümünü göster